L´exposició

“BANKSY. The Art of Protest” ens apropa al controvertit univers artístic d’un dels creadors més influents de les últimes dècades a través de diferents àmbits temàtics i úniques creacions que inclouen una selecció d’obres executades amb diferents tècniques: oli, acrílic o esprai sobre llenç i fusta, serigrafies d’edició limitada, estergits sobre metall o formigó, escultures, instal·lacions, vídeos i fotografies.

La immensa majoria de les peces, que procedeixen de col·leccions privades internacionals, s’exhibeixen per primera vegada a Barcelona, i una part important de les obres veuran la llum davant el gran públic durant aquesta exposició.

Una instal·lació multimèdia immersiva especialment creada per a aquesta mostra donarà la benvinguda al visitant, desvetllant pistes sobre el misteriós artista, destacant les seves peces més importants i emmarcant la seva insòlita trajectòria, no exempta de polèmica. 

La mostra “BANKSY. The Art of Protest” compta amb una audioguia per a smartphones gratuïta, disponible en català, castellà i anglès, que enriqueix l’experiència del visitant aportant molta informació de l’artista i sobre cadascuna de les obres exposades. 

Qui és Banksy?

Esmunyedís, provocador, misteriós… Banksy, l’artista britànic la identitat del qual encara es desconeix, està considerat com un dels principals exponents de l’street art contemporani. Les seves obres, sovint satíriques, aborden temes universals com la política, la cultura o l’ètica. L’aura de misteri que, per elecció i per necessitat, es perpetua cada vegada que s’esmenta Banksy, l’ha convertit en una figura mítica del nostre temps. 

Banksy utilitza una forma de comunicació directa, rebutjant el sistema i les seves regles. L’artista es dirigeix al seu públic sense cap filtre, i les seves obres són textos visuals capaços d’informar i inspirar a la reflexió. Guerra, riquesa i pobresa, animals, globalització, consumisme, política, poder, crisi climàtica… Els temes que Banksy explora són els temes del món en què vivim.

Des de les trinxeres de l’asfalt, Banksy ha desafiat les regles del joc de l’art contemporani. La seva protesta visual ha connectat amb un públic enorme i heterogeni i avui dia és un dels artistes més reconeguts i admirats entre els amants de l’art i també entre les generacions més joves.

En paraules d’Alexander Nachkebiya, comissari de l’exposició: “Banksy ha adquirit la categoria de fenomen i és un dels artistes més brillants i importants del nostre temps. El seu treball és un desafiament al sistema, una protesta, una marca extremament ben construïda, un misteri, una desobediència a la llei… Volem que cada visitant d’aquesta exposició pugui resoldre per si mateix qui és realment Banksy: un geni o un gamberro?, un artista o un empresari?, un provocador o un rebel? Aquesta nova exposició pretén mostrar la profunditat del talent de Banksy, les seves múltiples capes i dimensions, perquè siguin els propis visitants els que pensin i decideixin. El seu treball, sempre actual i molt complet, aprofundeix en l’ànima de cadascun de nosaltres. Suposo que tot això el converteix en un geni, per mi.”

“BANKSY. The Art of Protest” és una coproducció del Disseny Hub Barcelona i Sold Out.

BANKSY. THE ART OF PROTEST
Ara an
DISSENY HUB BARCELONA
Comprar entrades